Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Διονύσης τραγουδά Μάνο

 

Την 1η Οκτωβρίου στο Ηρώδειο

Στον συνθέτη που σφράγισε με το έργο του τη μεταπολεμική ελληνική πραγματικότητα και που πραγματοποιώντας έναν μοναδικό και υποδειγματικό συγκερασμό τεχνοτροπιών, με ελληνικό και συγχρόνως διεθνές χαρακτήρα «ταξίδεψε την Ελλάδα» σε όλο τον κόσμο, στον σπουδαίο συνθέτη που η μουσική του επίδραση ανιχνεύεται από την τάση του έντεχνου που κυριάρχησε και συνεχίζει να κυριαρχεί, στον Μάνο Χατζιδάκι, είναι αφιερωμένη η εξαιρετικής αισθητικής μουσική συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου, την 1η Οκτωβρίου στο Ηρώδειο. 

Τα κείμενα και η ερμηνεία είναι του ίδιου του Διονύση Σαββόπουλου.

Συμμετέχει η ορχήστρα νυκτών εγχόρδων Δήμου Πατρέων και η Νεανική πολυφωνική χορωδία Πατρέων.

Διευθύνει ο Θανάσης Τσιπινάκης

Παίζουν οι σολίστ, Τάκης Φαραζής, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Γιάννης Αναστασάκης, Καλλίστρατος Δρακόπουλος &Βάσω Δημητρίου, η οποία έχει κάνει και τις ενορχηστρώσεις.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 27 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, επιλεγμένα και τραγουδισμένα απ’ τον Διονύση Σαββόπουλο.

Ο ίδιος, σημειώνει για αυτές τις βραδιές:

«Ακούς ένα τραγούδι του Χατζιδάκι· τελειώνει και νιώθεις μέσα σου ευγενέστερος.

Γιατί ξεπλένει από μέσα μας κάθε ευτέλεια, ανελευθερία και λαϊκισμό, δικό μας ή των άλλων, αδιάφορο. 

Υπάρχει κάτι σαν κορυφαία πράξη αντίστασής μέσα σ’ αυτά τα αγαπημένα κομμάτια. Σαν γλυκό φως στο σκοτάδι, που μας κάνει πιο ταπεινούς, δηλαδή πιο ικανούς για την αμοιβαία, επιτέλους, συγχώρεση.

Έζησε και εργάστηκε σκληρά, με συνείδηση καταγωγής, ελεύθερο φρόνημα, γενναιοδωρία και αυστηρότητα αληθινού μάγκα κι ανατολίτη. 

Έτσι και μόνον έτσι κατέκτησε κάποτε την οικουμένη και εξασφάλισε τη θέση του στην Ευρώπη, με χαρακτηριστική άνεση, σαν παιδί. Σαν Έλληνας.

Μου λείπει φριχτά μέσα στη κρίση. Έχω βέβαια τις ηχογραφήσεις του αλλά, τόσα χρόνια συνεχώς, δε μου αρκεί πια μόνον να τις ακούω, θέλω να τα πω κι εγώ αυτά τα τραγούδια, ιδίως τώρα κι ας μη διαθέτω την φωνή που θα προτιμούσε ο Μάνος.

Συμμερίζεστε άραγε κι εσείς αυτό το συναίσθημα;»

Διονύσης Σαββόπουλος
Διαβάστε περισσότερα »

«Ξέρεις κάτι σκουπίδι...»

 

Η απάντηση της Τσανακλίδου στα σχόλια του Καψή

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε μέσω twitter η Τάνια Τσανακλίδου προς τον Μανώλη Καψή για τα σχόλια που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, εναντίον της Χαρούλας Αλεξίου και της Δήμητρας Γαλάνη.

Απευθυνόμενη στο δημοσιογράφο η τραγουδίστρια έγραψε:

«Ξέρεις κάτι σκουπίδι; Η λέξη τιμή σημαίνει κι άλλα πράγματα, εκτός από αυτά που πληρώνεσαι για τη βρώμικη δουλειά σου».

newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Ζευγάρι με τον ηθοποιό Ανδρέα Γεωργίου η Ελευθερίου

 

Οι ίδιοι… κρατούν το στόμα τους κλειστό

Ο ηθοποιός Ανδρέας Γεωργίου και η τραγουδίστρια Ελευθερία Ελευθερίου είναι αυτοκόλλητοι, οι φήμες τους θέλουν να είναι φουλ ερωτευμένοι, αλλά οι ίδιοι… κρατούν το στόμα τους κλειστό.

Οι συχνές δημόσιες εμφανίσεις τους αλλά και οι καλοκαιρινές διακοπές που έκαναν μαζί ήταν αρκετό για να επιβεβαιώσουν αυτές τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό. 

Παρόλο που προσπαθούν να κρατούν χαμηλούς τους τόνους γύρω από την προσωπική τους ζωή, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Hello, το ζευγάρι είναι μαζί και μάλιστα πολύ ερωτευμένο κι ευτυχισμένο.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Μονσερά Καμπαγιέ τη Δευτέρα στο Ηρώδειο

 

Μαζί της η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

Ο ζωντανός μύθος της όπερας, Μονσερά Καμπαγιέ,  έρχεται στο Ηρώδειο στις 17 Σεπτεμβρίου για να μαγέψει το κοινό της, σε μια αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της μεγάλης καριέρας της.

H μεγάλη Ισπανίδα σοπράνο ερμηνεύει κλασσικά αριστουργήματα της όπερας, σε μια μοναδική βραδιά μαζί με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Η Μονσερά Καμπαγιέ έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο της μεγαλύτερης σοπράνο των τελευταίων δεκαετιών. Οι ερμηνείες της στα έργα των Rossini, Bellini, Donizetti και Verdi, την καθιέρωσαν ως «ιέρεια» του bel canto, καθηλώνοντας το κοινό παγκοσμίως με την αιθέρια φωνή της.
Διαβάστε περισσότερα »

Η Jennifer Lopez μιλά για πρώτη φορά για το χωρισμό της

 

«Ποτέ δεν θέλεις να διαλύσεις μία οικογένεια», είπε

Όπως είναι αναμενόμενο, η Jennifer Lopez δεν ήταν μέχρι σήμερα και πολύ πρόθυμη να μιλήσει για το χωρισμό της από τον σύζυγό της Marc Anthony. Το πρώην ζευγάρι έχει δύο παιδιά μαζί, μοιράζεται μία μακρόχρονη φιλία και επτά χρόνια έγγαμου βίου. Οπότε η 42χρονη σταρ ήξερε καλά πως είναι καλύτερο να μην ειπωθούν πολλά. 

Φαίνεται όμως πως η στιγμή ήρθε για την J-Lo, που σήμερα μοιράζεται στιγμές ευτυχίας με τον 26χρονο χορευτή Casper Smart, να λύσει τη σιωπή της για το χωρισμό της. 

Η λατίνα σταρ παραδέχθηκε πως κατέρρευσε και είπε: «Ποτέ δεν θέλεις να διαλύσεις μία οικογένεια». Πρόσθεσε πως δεν εγκαταλείπει την αγάπη παρά την αποτυχία αυτή κι άλλους δύο αποτυχημένους γάμους αλλά και τον αρραβώνα που διαλύθηκε, με τον Ben Affleck. 










 


Διαβάστε περισσότερα »

Καλομοίρα: Δείτε τη με φουσκωμένη κοιλίτσα, στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης! (Φωτό)

 Το "Καλομοιράκι" γίνεται σε τρεις μήνες η "μαμά Καλομοίρα" και η μετάβασή της από το κορίτσι στη γυναίκα είναι τουλάχιστο εντυπωσιακή, όπως θα δείτε με τα μάτια σας! Θυμίζουμε, μάλιστα, ότι περιμένει δίδυμα...

Η 27χρονη τραγουδίστρια ανέβασε στο twitter της μια φωτογραφία της, δείχνοντας στους θαυμαστές της πόσο έχει μεγαλώσει η κοιλίτσα της.
markos-tv
Διαβάστε περισσότερα »

«Δυστυχισμένους» θεωρεί η Βανδή όσους την επέκριναν για τα φορολογικά της

Το θέμα με τις φορολογικές δηλώσεις των καλλιτεχνών τάραξε την ελληνική showbiz τις τελευταίες ημέρες. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν με δελτία τύπου... 
...να διαψεύσουν τα δημοσιεύματα χαρακτηρίζοντας τα ως αναληθή, ενώ μερικοί «προσκόμισαν» και τις απαραίτητες αποδείξεις. 

Η Δέσποινα Βανδή είναι μια από αυτούς, ενώ σήμερα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter απάντησε σε όσους της «επιτέθηκαν» μέσω του κοινωνικού ιστότοπου, γράφοντας: «Καλημέρα Παιδιά!Επειδή μου γράφετε διάφορα θέλω να σας πω ότι η ουσία είναι πως θα πρέπει να λυπάστε γενικότερα τους ανθρώπους που μιλάνε με κακία γιατί αυτό το κουβαλάνε στη ψυχή τους και είναι σίγουρα δυστυχισμενοι στη ζωή τους και δε θα αλλάξει ποτέ!Να δείχνετε κατανόηση...».

Πηγή: protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τι απαντά η Τίνα Μεσσαροπούλου στην Δέσποινα Βανδή, σχετικά με τα σχόλια της τελευταίας στο twitter;;;


Σάλος ξέσπασε στο Twitter, αλλά και σε αρκετά sites, μετά το σχόλιο της Δέσποινας Βανδή σχετικά με την κριτική που έγραψε για το πρόγραμμα του Posidonio η γνωστή δημοσιογράφος Τίνα Μεσσαροπούλου.
Η αρχισυντάκτρια του TV24 έσπευσε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα με δήλωσή της:
"Δεν αμφισβήτησα ποτέ την αξία και την καλλιτεχνική υπόσταση της Δέσποινας Βανδή. Το κείμενό μου ήταν μια κριτική για το πρόγραμμα στο Posidonio, το οποίο και παρακολούθησα. Τη Δέσποινα την είχα για πιο ψηλά και αυτό ήθελα να γράψω. Προφανώς, αυτοί που διάβασαν το κείμενο μου δεν το κατάλαβαν. Μάλιστα, δεν έγραψα υπέρ του Αντύπα, όπως ειπώθηκε. Μπορώ να πω ότι η κριτική μου ήταν πιο αυστηρή για εκείνον, αλλά μάλλον ήταν πιο συγκεκαλυμμένη και δεν έγινε κατανοητή.
Γενικά, δεν έχω εμμονές. Δεν ήταν προσωπική η επίθεση μου στην τραγουδίστρια, δεν αναφέρθηκα στην οικογένειά της, στα παιδιά της. Μίλησα καθαρά για το πρόγραμμα. Αυτή είναι η δουλειά μου, να σχολιάζω ό,τι βλέπω. Δεν είπα καν στο κείμενο μου ότι δεν είναι επιτυχημένο το πρόγραμμά της.
Όσο για το σχόλιο που ανέβασε, με ενόχλησε ότι ήταν προσωπική η επίθεση. Δεν έχω να απαντήσω κάτι στο σχόλιο. Δεν θα τα βάλω με τη Δέσποινα. Προφανώς και όφειλε να απαντήσει στους θαυμαστές της. Έπρεπε να κατευνάσει τα πνεύματα. Εγώ απλά θα ήθελα να διαβάσουν καλύτερα το κείμενό μου. Ειδικά σε τέτοιες εποχές θα πρέπει να έχουμε πιο ανοιχτούς τους ορίζοντες μας. Ό,τι έγραψα ήταν για να γίνουν βελτιώσεις. Προσωπικά, μου αρέσει η Δέσποινα Βανδή και ακούω τα τραγούδια της
".
Για να διαβάσετε τη κριτική της Τίνας Μεσσαροπούλου σχετικά με το πρόγραμμα του Posidonio όπου εμφανίζεται η Δέσποινα Βανδή μαζί με τον Αντύπα κάντε κλικ εδώ
 
 
Το σχόλιο της Δέσποινας Βανδή στο Twitter:
Βανδή Δέσποινα
Βανδή Δέσποινα
 

athens-magazine
Διαβάστε περισσότερα »

Πάολα: Η απάντησή της στα άκομψα σχόλια και ανέκδοτα!

Η Πάολα απάντησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter μετά από πολύ καιρό που βλέπει το όνομά της να... 
...πρωταγωνιστεί διαδικτυακά σε ανέκδοτα αλλά και σχόλια. Η ίδια έγραψε για όλα αυτά τα άκομψα σχόλια: «Με τα κακόγουστα αστεία προς το όνομα μου και τη φήμη μου, δεν σας προσφέρει τίποτα άλλο εκτός από το να γελοιοποιήστε δημοσίως!!!»





Πηγή: gossip-tv
Διαβάστε περισσότερα »

Ο Νίκος Ξυδάκης παρουσιάζει τις "Προσωπικές διαδρομές" του στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton

Ο Νίκος Ξυδάκης μαζί με την Γεωργία Νταγάκη και ένα σύνολο εκλεκτών μουσικών, θα μας οδηγήσουν εκεί, όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι ήχοι που γίνονται ταξίδι μέσα στο χρόνο, οι κομψές αποχρώσεις μίας σπάνιας μουσικής ευαισθησίας, η γοητευτική αφήγηση μίας μουσικής ιστορίας που καταλήγει στην ποίηση.
Ο Νίκος Ξυδάκης παρουσιάζει μία επιλογή από αγαπημένα τραγούδια μίας μακριάς προσωπικής διαδρομής, ερμηνευμένα από τον ίδιο και τη Γεωργία Νταγάκη, μία ξεχωριστή παρουσία, ερμηνεύτρια και δεξιοτέχνη της Κρητικής λύρας.
Η παράσταση διανθίζεται από οργανική μουσική και από στίχους και ποιήματα των Μιχάλη Γκανά, Θοδωρή Γκόνη, Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, Γεωργίου Βιζυηνού, Σαπφούς σε απόδοση Οδυσσέα Ελύτη, καθώς και αναφορές στον Κ. Π. Καβάφη πάνω σε ποιήματα του Διονύση Καψάλη.
 
 
 
Διαβάστε περισσότερα »

Ποιος διάσημος Έλληνας τραγουδιστής πρωταγωνιστεί σε... αισθησιακή ταινία και αποκαλύπτει...ΠΟΛΛΑ;(PHOTOS+VIDEO)

Ο Γιώργος Μαζωνάκης είναι από τους πιο τολμηρούς καλλιτέχνες. Και το έχει αποδείξει πολλές φορές τόσο με τις εμφανίσεις τους, που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει εκκεντρικές, όσο και με τις πρωτοποριακές επιλογές στις δουλειές του. Ο δημοφιλής τραγουδιστής τόλμησε για μια ακόμα φορά να δοκιμάσει κάτι πρωτότυπο και... άκρως sexy: συμμετείχε σε ταινία μικρού μήκους φορώντας μόνο τα εσώρουχά του!

Γιώργος Μαζωνάκης
Το καλύτερο, όμως, έρχεται όταν ο Γιώργος μπαίνει στο ντουζ και τα εσώρουχα αρχίζουν να διαγράφονται τα επίμαχα σημεία του σώματός του!
Γιώργος Μαζωνάκης
Το video αυτό, ωστόσο, δεν αποτελεί μια προσωπική στιγμή του τραγουδιστή. Αντιθέτως, το είδαν και έχουν την ευκαιρία να το δουν όλοι όσοι παρακολουθούν το πρόγραμμά του στο Thalassa People's Stage. Με το συγκεκριμένο video γίνεται η είσοδος του Γιώργου Μαζωνάκη στο stage! ΚΑι βέβαια το χειροκρότημα δεν σταματάει.
Η άκρως αισθησιακή ταινία μικρού μήκος έχει γυριστεί στο Private House του Island και φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Κωνσταντίνου Ρήγου. Η μουσική υπόκρουση του video είναι το κλασικό τραγούδι του Enrico Caruso "Una furtiva lacrima".
Με τον Γιώργο Μαζωνάκη δεν βαριέσαι ποτέ! Κάτι που φροντίζει σε κάθε εμφάνισή του και αποδεικνύεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις live εμφανίσεις του στο Thalassa People's stage.
Δείτε το video

Πηγή:.fthis.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Ο Νίκος Βέρτης επιστρέφει στη Fantasia από τις 5 Οκτωβρίου!

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων στη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Βέρτηςεπιστρέφει στη Fantasia, από τις 5 Οκτωβρίου, για να μας χαρίσει νύχτες ατέλειωτου κεφιού.
Ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής, λίγο πριν ολοκληρώσει τις εμφανίσεις του στη συμπρωτεύουσα, ανακοινώνει την επιστροφή του στο στέκι της παραλιακής, προσκαλώντας το κοινό μέσα από το νέο του τραγούδι «Έλα».
sarotiko

Διαβάστε περισσότερα »

Και...παρ΄την "σαβουριάστηκε" μπροστά στους paparazzi;(PHOTOS)

Και ένα, και δυο και τρία μέτρησε τα σκαλιά η κριτής γνωστού talent show – reality και μάλιστα μπροστά στα μάτια και τα φλας των φωτογράφων.
 
Ο λόγος για την αδελφή της Kylie MinogueDanni, πρώην κριτής του X - Factor.
Η Danni ήταν καλεσμένη σε ένα event για τη μόδα και έτσι έβαλε τη μακριά της τουαλέτα, τα ψιλοτάκουνα πέδιλα, έπιασε κι έναν σινιών κότσο το μαλλί και εμφανίστηκε. Έλα, όμως, που δεν είδε τα σκαλιά και την ώρα που περπατούσε καμαρωτή έπεσε...!
Η πρώην κριτής, αντιμετώπισε το ατύχημα με χιούμορ και ζήτησε από τους paparazzi να τη βοηθήσουν να σηκωθεί. Μάλιστα, εκτός από την εκδήλωση με θέμα τη μόδα, είχε να συζητήσει και με παραγωγούς οι οποίοι ήταν καλεσμένοιγια να παρουσιάσει κάποια εκπομπή.


 
Πηγή:gossip-tv.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τα «διάφανα» οπίσθια της Lagy Gaga

Είναι γνωστή για τις εκκεντρικές και αποκαλυπτικές της εμφανίσεις, όμως αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε… προσδοκία. Η Lady Gaga θέλησε να πάει σε ένα μουσείο της...
 ...Νέα Υόρκης και για αυτό το λόγο επιβιβάστηκε σε μια μαύρη Cadillac.

Και για να σιγουρευτεί ότι δε θα υπάρχει κάποιος που δε θα γυρίσει να κοιτάξει το ήδη έντονο μακιγιάζ της, την περίεργη κορδέλα που φορούσε στα μαλλιά της και το «φορτωμένο» φόρεμά της, έδειξε και τα οπίσθιά της την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητο, επειδή το φόρεμά της διαφάνιζε!

Ήταν τόσο ενθουσιασμένη που θα πάει στο μουσείο Guggenheim και θα δει τα εκθέματά του που δεν έδωσε την απαραίτητη προσοχή στην πίσω της όψη! Το φόρεμα ήταν τόσο διάφανο, που αν δεν είχε φορέσει εσώρουχο –πράγμα που δε θα έκανε εντύπωση σε όποιον γνωρίζει τον τρόπο που ντύνεται- θα τα βλέπαμε κυριολεκτικά.. όλα!

Πηγή: protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα »