Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Κατερίνα Στικούδη: Τώρα και νοικοκυροκόριτσο! (φωτό)

Άφησε τις πίστες η Κατερίνα Στικούδη και έπιασε τις λαικές αγορές. Το καλλίγραμμο κορμί της ελληνικής showbiz όπως μας ενημέρωσε η ίδια μέσω... 
...Twitter, ψώνισε τα απαραίτητα υλικά, άνοιξε φύλλο και έφτιαξε σπανακόπιτα με τα χεράκια της. 

Χρυσοχέρα η Κατερίνα μας...

















Πηγή: newpost.gr
Διαβάστε περισσότερα »

«Δεν φαντάζομαι τη ζωή μου χωρίς την Όλγα»

 

Ο Ν. Βουρλιώτης για τη γυναίκα της ζωής του και τις πρώην συντρόφους του

Μια εκ βαθέων συνέντευξη έδωσε ο γνωστός καλλιτέχνης Νίκος Βουρλιώτης στο περιοδικό «ΟΚ», δείχνοντας ότι είναι πολύ ευαίσθητος και πολύ ερωτευμένος με τη σύζυγό του, Όλγα Καρπαθάκη.

Ο γνωστός ράπερ μίλησε πολύ τρυφερά για τη σύζυγό του, ενώ δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι θέλει πολύ να γίνει πατέρας.

«Θέλω πολύ να γίνω πατέρας. Αλλά ίσως είναι ακόμα νωρίς. Νιόπαντροι είμαστε ακόμα. Πάντως, αν ήταν να έρθει στη ζωή μας ένα παιδί θα ήθελα να πάρει από την Όλγα την αυθεντικότητα και την ειλικρίνειά της. 

Από εμένα -αν είναι να πάρει κάτι- θα ήθελα να είναι η αγάπη για τη μουσική και τις τέχνες για να έχω κι εγώ να ασχολούμαι. 

Είναι πολύ σπουδαίο να βλέπεις ένα παιδί να δημιουργεί» δήλωσε ο Νίκος Βουρλιώτης ενώ στη συνέχεια μίλησε για τη ζωή του με την Όλγα και το πόσο σημαντική είναι για εκείνον η σύζυγός του: «Δεν φαντάζομαι τη ζωή μου χωρίς την Όλγα. 

Περνάμε τόσο όμορφα μαζί, επικοινωνούμε τόσο καλά που δεν θα ήθελα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτήν. Αυτό που επιθυμούσα πάντα ήταν να έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο που να με καταλαβαίνει. Η Όλγα μού προσφέρει αυτή την πολυτέλεια και αυτό είναι κάτι που δεν θα ήθελα να επαναδιαπραγματευτώ».

Όσο για το αν, πριν γνωρίσει την Όλγα, έχει βιώσει καταστάσεις έντονης ζήλιας με προηγούμενες συντρόφους του: «Ναι αμέ! Την έπιασα και τη... μάλωσα. 

Δεν μου αρέσει να με ζηλεύουν. Έχω ζήσει απίστευτες σκηνές ζηλοτυπίας στο παρελθόν και πραγματικά πιστεύω ότι ήταν οι πιο αποπνικτικές σχέσεις που είχα ποτέ στη ζωή μου. 

Ένιωθα ότι δεν έχω οξυγόνο για να αναπνεύσω. Να πρέπει για παράδειγμα να απολογηθώ επειδή έτυχε να με κοιτάξει κάποια. 

Να πηγαίνω σπίτι για να κοιμηθώ και να διαπιστώνω ότι είναι από κάτω στο δρόμο και έχει έρθει για να τσεκάρει αν της είπα την αλήθεια. Να με παρακολουθεί συνέχεια και όπου κι αν πηγαίνω να τη βλέπω ξαφνικά φάντη μπαστούνι μπροστά μου. 

Μιλάμε για ακραίες μορφές ανασφάλειας που αν δεν τις ελέγξεις από νωρίς μπορεί να γίνουν η φυλακή σου. Λες και αν θέλει ο άλλος να σε απατήσει, δεν μπορεί να το κάνει αν τον ελέγχεις».

Διαβάστε περισσότερα »

Ο «δάσκαλος της παράδοσης» την Κυριακή στο Ηρώδειο

 

Τιμή στον Χρόνη Αηδονίδη

Ένα ξεχωριστό θέαμα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το Αθηναϊκό κοινό την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρωδου Αττικού.

Αυθεντικά μουσικά συγκροτήματα που θα έρθουν από την Θράκη και παραδοσιακοί οργανοπαίκτες, μαθητές του Χρόνη Αηδονιδη, θα συμπράξουν με επαγγελματίες δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων, παιδική χορωδία από την Θράκη, με σολίστα έναν μόλις πέντε χρόνων ερμηνευτή. Ο Χρόνης Αηδονιδης θα μας πάρει από το χέρι και θα μας ξεναγήσει στους έντονους ρυθμούς της Θράκης, στα Μοιρολόγια της Σμύρνης, στα Νανουρίσματα της Μακεδονίας. 

Ο Χρόνης Αηδονίδης είναι πολλάκις βραβευμένος στην Ελλάδα & το εξωτερικό και η παρουσία στην Ελληνική δισκογραφία ξεπερνά τα 60 έτη, έχει δισκογραφήσει περισσότερα από 450 τραγούδια και έχει πραγματοποιήσει αμέτρητες εμφανίσεις στη χώρα μας αλλά και ανά τον κόσμο.

Επελέγη, ως κορυφαίος καλλιτέχνης, να ερμηνεύσει ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι στην τελετή λήξης της Ολυμπιάδας στην Αθήνα το 2004 και το 2000 η Ελλάδα καλωσόρισε την νέα χιλιετία με την φωνή του στο διακρατικό παγκόσμιο τηλεοπτικό εορταστικό πρόγραμμα “millennium”.

Έχει βραβευθεί το 2010 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον τίτλο του Άρχοντος Υμνωδού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Μεγάλο μέρος του προσωπικού και καλλιτεχνικού αρχείου του, έχει δωρίσει ο Χρόνης Αηδονιδης και φιλοξενείται μόνιμα στο Κτήριο της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως.

Το μουσικό πρόγραμμα της συναυλίας αποτελεί μουσική κατάθεση που αντικατοπτρίζει την σχέση της Ελλάδας με την Ανατολή και έχει βαθιές ιστορικές ρίζες στο Βυζάντιο. Περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια της δημοτικής μας παράδοσης, τραγούδια της ξενιτιάς, της τάβλας, του γάμου, μοιρολόγια, βυζαντινούς ύμνους. Πρόκειται για μια θεαματική παράσταση γεμάτη κρουστά, έντονους ρυθμούς, χορό και τραγούδι.

Στην συναυλία συμμετέχουν χορωδοί, χορευτές, συνεργάτες και μαθητές του κορυφαίου ερμηνευτή, μέλη του Συλλόγου «Αρχείο Μουσικολαγραφικής Παράδοσης Χρόνης Αηδονίδης», που θα έρθουν από την Θράκη και θα παρουσιάσουν με αριστουργηματικό τρόπο τόσο τον πολιτισμό της Ανατολικής, Κεντρικής και Δυτικής Θράκης όσο και την επιρροή τους στα παραδοσιακά τραγούδια της υπόλοιπης Ελλάδας.

Η συναυλία τελεί Υπό την Αιγίδα Του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

 
Διαβάστε περισσότερα »

Διήμερο αφιέρωμα στην παράδοση της Σμύρνης

 

Γιάννης Κότσιρας και Εστουδιαντίνα στο Μέγαρο Μουσικής τον Οκτώβριο

Με αφορμή τα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης και την κυκλοφορία του άλμπουμ τους «Η Σμύρνη του Έρωτα», ο Γιάννης Κότσιρας και η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου παρουσιάζουν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 6 και 7 Οκτωβρίου, μία παράσταση αφιερωμένη στη λαϊκή παράδοση και την έντεχνη δημιουργία της Σμύρνης.

Το ρεπερτόριο της παράστασης, που εντάσσεται στους εορτασμούς «Θεσσαλονίκη 2012», απαρτίζεται από κομμάτια που έχουν σημαδεύσει τη δεκαετία του '20, ενώ τα ίχνη τους φθάνουν ως και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο: Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει, Όμορφη Σμυρνιά, Ο Αντώνης ο βαρκάρης, Μισιρλού, Το γελεκάκι, Η μικροπαντρεμένη κ.ά.

Το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει μόνο τραγούδια που γράφτηκαν στη Σμύρνη, αλλά και άλλα που είτε την αφορούν κι αναφέρονται σ' αυτήν, με οποιονδήποτε τρόπο, είτε προέρχονται από Σμυρνιούς δημιουργούς του ελλαδικού χώρου.
Διαβάστε περισσότερα »

Το νέο αμόρε του Σαμπάνη

 

Κοινή εμφάνιση σε νυχτερινό κέντρο

Ο τραγουδιστής Γιώργος Σαμπάνης εμφανίστηκε σε νυχτερινό κέντρο με νέα συνοδό.

Εκείνος της έδινε ένα γλυκό φιλί στο μπράτσο κι εκείνη αλλού κοιτούσε. Σα να αδιαφορούσε. Εκτός κι αν ήθελε να τσεκάρει τι φορούσε η Δέσποινα Βανδή, τη στιγμή που έλεγε το «Έχει ο καιρός γυρίσματα».

Η νέα του συνοδός θυμίζει λίγο την πρώην του, Πατρίστια Μίλικ Περιστέρη, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. 

Σημασία έχει ότι ο Γιώργος Σαμπάνης είναι ερωτευμένος και της το έδειχνε όλο το βράδυ, είτε με φιλιά είτε ραίνοντάς την με γαρύφαλλα, ενώ εκείνη, περίεργα, αλλά κοιτούσε αλλού…

newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Αναγνωρίζετε το κοριτσάκι με τα γυαλάκια;

 

Είναι γνωστή τραγουδίστρια και τηλεπερσόνα

Σήμερα είναι γνωστή τηλεπερσόνα και τραγουδίστρια, ιδιαίτερα δημοφιλής στο ανδρικό κοινό για την εντυπωσιακή της εμφάνιση.

Στη φωτογραφία τη βλέπετε σε παιδική ηλικία, πριν κάνει επέμβαση λέιζερ για να απαλλαγεί από τη μυωπία της. Ποιο είναι το χαριτωμένο κοριτσάκι;

Είναι η Κατερίνα Στικούδη, η οποία μοιράστηκε περιχαρής τη φωτογραφία με τους διαδικτυακούς της φίλους, γράφοντας:





 radar.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Τραγούδια που νίκησαν το χρόνο και τη φθορά

 

Γιάννης Σπανός στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στο Badminton

Ο Γιάννης Σπανός έχει να επιδείξει μια διαδρομή γεμάτη επιτυχίες. Μία διαδρομή με κοσμαγάπητα τραγούδια, που νίκησαν το χρόνο και τη φθορά.

Τραγούδια όπως: «Σαν με κοιτάς», «Οδός Αριστοτέλους», «Σπασμένο Καράβι», «Ιδανικός και ανάξιος εραστής», «Μαρκίζα», «Είπα να φύγω», «Βροχή και σήμερα», «Θα με θυμηθείς», «Στην αλάνα», «Μια Κυριακή», «Άνθρωποι μονάχοι», «Άσπρα καράβια τα όνειρά μας», «Βάρκα χωρίς πανιά», «Θέλω τα όπα μου», «Θυμήσου το Σεπτέμβρη», «Και με παίρνουν τα κλάματα» και πάρα πολλά άλλα.

Ο Γιάννης Σπανός εμφανίζεται στο μουσικό προαύλιο του Badminton στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου  για να μας θυμίσει με την παρουσία του πώς ενεργούν επί σκηνής οι μεγάλοι δημιουργοί.

Μειλίχιος και σεμνός θα μας ξεναγήσει στο μουσικό του κόσμο, που κυριαρχείται από τραγούδια «ρομαντικές ελεγείες». Όλα πανέμορφα και γεμάτα συναίσθημα. 

 

Διαβάστε περισσότερα »

«Άξιον Εστί» στο Ηρώδειο

 

Συμμετέχουν Μάριος Φραγκούλης, Δημήτρης Καβράκος, Σταύρος Ζαλμάς

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά γεγονότα της χρονιάς θα λάβει χώρα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 24 Σεπτεμβρίου.

Το μνημειώδες έργο Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη, βασισμένο σε ποίηση του βραβευμένου με Νομπέλ Οδυσσέα Ελύτη θα παρουσιαστεί κάτω από τον Παρθενώνα, συνοδευόμενο από τις συνθέσεις Stabat Mater και Song of Ascent-Ωδή των Αναβαθμών συμφωνία για χορωδία και ορχήστρα του Μητροπολίτη Ιλαρίωνα Αλφέγιεφ, ενός εκ των σημαντικότερων σύγχρονων Ρώσων συνθετών.

Πρόκειται για μία μοναδική συναυλία, στην οποία η ελληνική μουσική και ιστορία θα συναντήσει την παραδοσιακή και ορθόδοξη εκκλησιαστική μουσική της Ρωσίας.

Οι δύο συνθέτες έχουν επιλέξει αυτά τα βαθιά ουμανιστικά έργα, όπου η τέχνη εκφράζει τη θρησκευτική εσωτερική πνευματικότητα.

Δύο χώρες, δύο πολιτισμοί θα εκπροσωπούνται σε αυτή τη συναυλία στην οποία θα εκτελέσουν διακεκριμένοι παγκοσμίως γνωστοί καλλιτέχνες.

Το «Άξιον Εστί» αποτελεί ένα μνημείο της ελληνικής τέχνης. Η σημαντικότητά του καθώς και η μορφή του ποιητικού κειμένου οδήγησαν στην εξέταση μιας νέας μουσικής φόρμας.

Το ποιητικό έργο διατρέχει την ιστορία του ελληνικού έθνους. «Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας»... από τη Γένεση μέχρι το προφητικό όραμα των βασάνων που μας επιβλήθηκαν.

Η μελοποίησή του χωρίζεται σε τρία βασικά μέρη: «Η Γένεσις», «Τα Πάθη», «Δοξαστικόν», ενώ στην εσωτερική δομή του υπάρχουν επίσης τρία στοιχεία - η αφήγηση, ο ύμνος και η χορωδία.

Ο Αφηγητής διαβάζει το πεζό κείμενο, ο Ψάλτης ψέλνει τους ύμνους, ο Λαϊκός τραγουδιστής ερμηνεύει τα τραγούδια, ενώ σημαντική είναι η συμβολή της χορωδίας. Στην ερμηνεία του έργου συμμετέχουν ως σολίστ ο Μάριος Φραγκούλης (Λαϊκός τραγουδιστής) και ο Δημήτρης Καβράκος (Ψάλτης), και ως αφηγητής ο Σταύρος Ζαλμάς.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων Αλφέγιεφ, είναι ο ευρύτερα παρουσιαζόμενος από όλους τους εν ζωή Ρώσους συνθέτες.

Η ικανότητά του να συμπληρώνει την μουσική με ένα βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα, να ενώνει διαφορετικούς πολιτισμούς, να εκφράζει βαθυστόχαστα νοήματα χρησιμοποιώντας απλή και κατανοητή μουσική γλώσσα, τον καθιστά ξεχωριστό ανάμεσα στους σύγχρονους συνθέτες.

Η μουσική του βρίσκει απήχηση σε ανθρώπους ανεξάρτητα από την καταγωγή, τη γλώσσα, τον πολιτικό προσανατολισμό ακόμη και τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Τα ιερά κείμενα, συμπεριλαμβανομένων και των gospels, ψαλμών, ορθόδοξων λειτουργικών κειμένων καθώς και η μεσαιωνική λατινική ποίηση, γίνονται πηγή συνεχούς έμπνευσης για το συνθέτη, ο οποίος διακρίνεται τόσο για την εξαιρετική του δεξιοτεχνία, όσο και για την πνευματική του διορατικότητα.Εκτός από τα δυο προμνημονευθέντα έργα του συνθέτη, θα παρουσιαστούν στη συναυλία δυο αποσπάσματα από άλλα δυο σημαντικά έργα του: μία άρια από τα Κατά Ματθαίον Πάθη και μία άρια από το Ορατόριο των Χριστουγέννων. Σολίστ στην ερμηνεία των έργων του Αλφέγιεφ θα είναι η υψίφωνος Σβετλάνα Καζυάν και η μεσόφωνος Μαρίτα Παπαρίζου.

Στη συναυλία, στην οποία αρχιμουσικός θα είναι ο Λουκάς Καρυτινός, συμπράττουν:
• Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων
• Η Μικτή Δημοτική Χορωδία Αθηνών (διδασκαλία: Σταύρος Μπερής)
• Η Μικτή Χορωδία της ΔΕΗ (διδασκαλία: Κωστής Κωνσταντάρας)
• Η Χορωδία «Αmbitus» του Λεοντείου Λυκείου (διδασκαλία: Κατερίνα Βασιλικού)
• και Σολίστ παραδοσιακών οργάνων

Εισιτήρια προπωλούνται:
www.ticketservices.gr
Πανεπιστημίου 39,
Τ+ 210 7234567
Τιμές: €80 €55, €45,€35,€25, €10

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στο Κέντρο υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων «όασις»

Διαβάστε περισσότερα »

«Ποτέ δεν είδα τη μουσική ως μέσο για να βγάζω χρήματα»

 

Ως έναν τρόπο να εκφραστεί τη θεωρεί ο Ορφέας Περίδης

Θεωρεί τη μουσική ως έναν τρόπο για να εκφράσει αυτά που έχει μέσα του και όχι ως ένα μέσο πλουτισμού. 

Ο λόγος για τον Ορφέα Περίδη που όπως δήλωσε στο περιοδικό «Εγώ»: «Ποτέ δεν είδα τη μουσική ως τρόπο να βγάζω χρήματα. Ίσως επειδή την αγαπώ. Η μουσική ήταν και παραμένει για μένα μια ανάγκη να εκφράσω αυτό που θέλω να πω. Η δόξα και το χρήμα γοητεύουν, “ζαλίζουν”. Αυτό το βίωσα ως ένα πρόβλημα ψυχολογικής φύσεως, που έπρεπε να ξεπεράσω».
Διαβάστε περισσότερα »

Στην ίδια πίστα Νίνο και Κωνσταντίνος Αργυρός

 

Το σχήμα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο

Στην ίδια πίστα θα βρεθούν φέτος το χειμώνα ο Νίνο και ο Κωνσταντίνος Αργυρός και συγκεκριμένα στην πίστα του νυχτερινού κέντρου REX στην οδό Πανεπιστημίου.

Το σχήμα αναμένεται να ξεκινήσει τις εμφανίσεις του τον Οκτώβριο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για ένα ακόμα όνομα - έκπληξη που θα συμμετέχει στο σχήμα.
newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Νέο άλμπουμ από την Kylie Minogue με ορχηστρικές εκδόσεις κομματιών της


Νέο άλμπουμ από την Kylie Minogue με ορχηστρικές εκδόσεις κομματιών της

kylieminogur22
Νέο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει η Kylie Minogue, ηχογραφημένο μάλιστα στα εμβληματικά Abbey Road Studios του Λονδίνου.
Το άλμπουμ θα έχει τίτλο... 'The Abbey Road Sessions' και θα κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου. Θα περιλαμβάνει ένα νέο κομμάτι, το 'Flower', αλλά και μια σειρά κλασικών κομματιών της Kylie, αλλά σε νέες, ορχηστρικές εκτελέσεις.
Μάλιστα συμμετέχει και ο Nick Cave, ο οποίος επανηχογράφησε το κομμάτι του στο ντουέτο των δύο 'Where The Wild Roses Grow'.

Ακολουθεί το track list:


'All The Lovers'

'On A Night Like This'
'Better The Devil You Know'
'Hand On Your Heart'
'I Believe In You'
'Come Into My World'
'Finer Feelings'
'Confide In Me'
'Slow'
'The Locomotion'
'Can't Get You Out Of My Head'
'Where The Wild Roses Grow'
'Flower'
'I Should Be So Lucky'
'Love At First Sight'
'Never Too Late'
Διαβάστε περισσότερα »