Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η Rihanna με το σουτιέν στη σκηνή

 

Φόρα παρτίδα οι καλοσχηματισμένοι κοιλιακοί της

Μετά την γυμνή φωτογράφισή της για το αντρικό περιοδικό «GQ» , η Rihanna απέδειξε ότι αισθάνεται πολύ άνετα με τον εαυτό της. 

Έτσι ανέβηκε στη σκηνή του Τορόντο μόνο με το σουτιέν, με τους καλοσχηματισμένους κοιλιακούς της φόρα παρτίδα και με ροκ διάθεση. Μάλιστα δεν δίστασε να πιει κι ένα σφηνάκι στην υγειά των χιλιάδων θαυμαστών της που είχαν πάει να την απολαύσουν. 













newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Μαντώ: Η μεγάλη επιστροφή μιας σπουδαίας φωνής από 26/11 & κάθε Δευτέρα στο Shamone!

Το "Skyfall" της Adele σε μια ερμηνεία που μπορεί εύκολα να συγκριθεί με την πρωτότυπη..
Το "I wanna dance with somebody" της Whitney Houston σε μια ξεχωριστή χορευτική εκδοχή..
Το "I follow rivers" της Lykke Li στην καλύτερή του διασκευή από έλληνα καλλιτέχνη..

«Στοιχηματίστε» στην επιστροφή της..
H pop diva των 90's με τις μεγάλες επιτυχίες, τους χρυσούς δίσκους και την σπουδαία φωνή, επιστρέφει στην σκηνή του Shamone παρουσιάζοντας την Μαντώ του 2012. Αγαπημένα 80's ξένα χορευτικά τραγούδια, οι μεγάλες 90's επιτυχίες της αλλά και κομμάτια από την διεθνή μουσική της τελευταίας δεκαετίας, στις πιο ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις και διασκευές.
 
Ιnfo
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 46, Γκάζι, τηλ. 210 3450144
Διαβάστε περισσότερα »

Π. Ζήνα - Γ. Λύρας: Σε ποιον και γιατί ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγή;

 

Έξαλλοι έγιναν ο Γιώργος Λύρας και η Πέγκυ Ζήνα με το δημοσίευμα εφημερίδας που ανέφερε πως η δημοφιλής τραγουδίστρια έγινε ιδιοκτήτρια σουβλατζίδικου. Διαβάστε την ανάρτηση του Γιώργου Λύρα, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook όπου διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα και απειλεί να κινηθεί νομικά, εναντίον της εφημερίδας.
 
Διαβάστε περισσότερα »

Γ. Νταλάρας: Λέγοντας καθαρά τη γνώμη μου, έχω τη συνείδησή μου ήσυχη

 

«Δεν μου αρέσει η Θεσσαλονίκη να έρχεται δεύτερη, γιατί είναι ένας τόπος που αγαπάει το τραγούδι»- O θυμός, η καταπίεση, από το στενό κουστούμι που... φόρεσαν στον κόσμο πρέπει να διοχετευτεί σωστά στους υπαίτιους και να μη γίνει τυφλή βία.

Μετά από 45 και πλέον χρόνια δισκογραφικής πορείας θα περίμενε κανείς ένας τραγουδιστής όπως οΓιώργος Νταλάρας, να έχει επαναπαυτεί στις δάφνες των πολύτιμων τραγουδιών που φέρει στις καλλιτεχνικές του αποσκευές. Κάποιος άλλος στη θέση του μπορεί, ο Γιώργος Νταλάρας σίγουρα όχι.

Δεν σταματά όχι μόνο να δημιουργεί, αλλά και να πειραματίζεται με νέους ήχους και ανείπωτους στίχους. Απτή απόδειξη η νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τι θα πει έτσι είναι», που αφενός αποτελεί ένα συγκερασμό πολλών και διαφορετικών ρυθμών δια χειρός Νίκου Αντύπα και αφετέρου ντύνεται στιχουργικά με λέξεις γραμμένες από ποιητές -όπως λέει ο ίδιος- όπως ο Μάνος Ελευθερίου και ο Μιχάλης Γκανάς.

Με δύο παραστάσεις στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών συστήνετε στο κοινό τη νέα σας δισκογραφική δουλειά. Πώς αποφασίσατε να την παρουσιάσετε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και όχι -ως είθισται- στην Αθήνα;

Γνωρίζετε ίσως, ότι είθισται. Προτιμώ από τα λόγια την ουσία και πιστεύω ότι αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, καλλιτεχνικά και κοινωνικά, έχει ένα συμβολισμό το να ξεκινήσουμε από τη Θεσσαλονίκη. Το έχω ξανακάνει και στο παρελθόν. Δεν μου αρέσει η Θεσσαλονίκη να έρχεται δεύτερη, γιατί είναι ένας τόπος που αγαπάει το τραγούδι και το έχει αιμοδοτήσει δεκάδες χρόνια με συνθέτες, ποιητές, στιχουργούς, μουσικούς, τραγουδιστές. Επιπλέον θα ήθελα αυτή την κρίσιμη οικονομικά περίοδο, να δουν οι ακροατές μας στη Θεσσαλονίκη, που μας τιμούν όλα αυτά τα χρόνια, με ένα πολύ λογικό εισιτήριο σε έναν καλό χώρο το θέατρο της Ε.Μ.Σ. αυτή τη συναυλία.
«Δεν μου αρέσει η Θεσσαλονίκη να έρχεται δεύτερη, γιατί είναι ένας τόπος που αγαπάει το τραγούδι»

Ποια θα λέγατε ότι είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νέας σας δουλειάς; Ξανασυναντιέστε καλλιτεχνικά μετά από χρόνια και με τον Νίκο Αντύπα…

Ήταν κάτι που σχεδιάζαμε καιρό με τον Νίκο. Έχω ξαναπεί ότι είναι αποτέλεσμα όχι παραγγελίας, αλλά διάθεσης καλλιτεχνικής και μουσικής ταύτισης αυτή τη δεδομένη στιγμή. Το χαρακτηριστικό είναι οι διαφορετικές ενορχηστρώσεις και η συνύπαρξη διαφορετικού λόγου από ποιητές και στιχουργούς που μας έδωσαν πολύ ωραία λόγια. Είναι ο Μάνος Ελευθερίου, ο Μιχάλης Γκανάς, ο Άρης Δαβαράκης, ο Νίκος Μωραΐτης, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος.

Πώς γίνεται να «χωράνε» στον ίδιο δίσκο τραγούδια με τόσο διαφορετικούς ρυθμούς; Συναντάμε από ροκ κομμάτια μέχρι ζεϊμπέκικα…

Αυτό είναι το άλλο στοιχείο που έχω να επισημάνω. Οι διαφορετικοί ρυθμοί όπως είπατε, ροκ μπαλάντες, τάνγκο και ζεϊμπέκικο. Αυτή ήταν η επιθυμία του Νίκου, που προερχόμενος αμιγώς από το χώρο της ροκ, αγαπάει και σέβεται την Ελληνική μουσική. Αυτό δείχνει σε αυτή τη δουλειά καθώς επίσης και το γεγονός ότι με προέτρεψε να τραγουδήσω διαφορετικά. Σεβάστηκα πολύ αυτή την προσέγγισή του και νομίζω ότι αυτό πρέπει να γίνεται για να αποδοθούν σωστά αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως λέτε και εσείς, που έχει στο μυαλό του ο συνθέτης όταν γράφει μια δουλειά.
«Βιώνουμε σήμερα τα δραματικά αποτελέσματα του μη θίγετε τα κακώς κείμενα»

Με ποιο γνώμονα επιλέξατε τα νέα σας τραγούδια, πέρα από τα αυστηρώς καλλιτεχνικά κριτήρια; Για παράδειγμα το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου «Τι θα πει έτσι είναι; Τι θα πει μη μιλάς» έχει αναφορές στην κοινωνία;

Όπως διαλέγω πάντα τα τραγούδια. Τα κοινωνικά, ή τα πολιτικά, ή τα τραγούδια αγάπης, με γνώμονα πάντα την καλή γλώσσα, τον καλό στίχο, το στίχο με νόημα. Μου άρεσε πολύ αυτός ο στίχος. Έχω ακούσει πολλές φορές την παραίνεση «έτσι είναι μη μιλάς» και έχω απαντήσει πολλές φορές με τη ζωή μου και με τη δουλειά μου το «τι θα πει έτσι είναι». Μπορεί, όπως έλεγα και τις προάλλες, στον άμεσο χρόνο να το έχω πληρώσει, αλλά μακροπρόθεσμα, λέγοντας καθαρά τη γνώμη μου και αμφισβητώντας και κρίνοντας, διαφυλάττω την ελευθερία μου και έχω τη συνείδηση μου ήσυχη. Όσο για τις αναφορές στην κοινωνία, όλοι ανεξάρτητα βιώνουμε σήμερα τα δραματικά αποτελέσματα του μη θίγετε τα κακώς κείμενα. Αυτό λέει ο στίχος και δίνει μια ελπίδα στους νέους, που πλήττονται πιο πολύ και πιο άδικα από τον καθένα σήμερα, να μην κάνουν τα λάθη της δικής μας γενιάς.

«Ο κόσμος αντιδράει δίκαια, αλλά και άδικα να αντιδράει είναι σε τέτοια απόγνωση που ίσως δικαιολογείται»

Νιώθετε κι εσείς ότι ο κόσμος ασφυκτιά μέσα στο «κοστούμι» που έχουν ράψει άλλοι για εκείνον;

Ασφυκτιά, θυμώνει δίκαια, αντιδράει δίκαια, αλλά και άδικα να αντιδράει είναι σε τέτοια απόγνωση που ίσως δικαιολογείται. Η ουσία είναι ότι αυτός ο θυμός, αυτή η καταπίεση, από το στενό κουστούμι στο οποίο αναφέρεστε, να διοχετευτεί σωστά στους υπαίτιους και να μη γίνει τυφλή βία ανάμεσα στον κόσμο. Πέρα από τα οικονομικά νούμερα, η ελπίδα και η ανασυγκρότηση, είναι στα δικά μας σχέδια. Στα χέρια αυτού του κόσμου που σήμερα υποφέρει, αλλά είναι αυτός ο ίδιος που με θάρρος και ψυχραιμία θα διεκδικήσει με αξιοπρέπεια το μέλλον.

Το τραγούδι είναι μια παρηγοριά για τις μέρες που ζούμε;

Ε, δεν είναι; Το τραγούδι ήταν πάντα παρηγορητικό στις χαρές και στις λύπες. Και όχι μόνο. Το καλό τραγούδι ξεσηκώνει, διδάσκει, γίνεται σύμμαχος στις δύσκολες μέρες μας.
unitedreporters.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Shakira – Gerard Pique: Ρομαντική βόλτα στη Βαρκελώνη

 

Χαμογελαστοί όσο δεν πάει άλλο και απόλυτα ερωτευμένοι η Shakira και ο Gerard Pique, έκαναν την βόλτα τους στην Βαρκελώνη.

Το ζευγάρι περιμένει το πρώτο του μωρό και η Κολομβιανή σταρ φουσκώνει μέρα με τη μέρα. Πριν λίγες μέρες και με την ιδιότητα της Πρέσβειρας Καλής Θέλησης της Unicef, η Shakira επισκέφθηκε το Αζερμπαϊτζάν στην προσπάθειά της να βοηθήσει έτσι ώστε όλο και περισσότερα παιδιά να έχουν εκπαίδευση.


tosokaki.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Πώς πήραν το όνομά τους διάσημα συγκροτήματα;

 

Το όνομα ενός καλλιτέχνη ή ενός γκρουπ οφείλει να είναι κάτι μοναδικό, δυνατό και ευκολομνημόνευτο, ώστε να προκαλεί αίσθηση. Η αναζήτηση για το τέλειο όνομα για την κάθε μπάντα είναι αρκετά σημαντική. Ας δούμε από που εμπνεύστηκαν τα παρακάτω πασίγνωστα συγκροτήματα το «βαφτιστικό» τους όνομα.

U2: Έτσι ονομαζόταν ένα μοντέλο κατασκοπικού αεροπλάνου στις ΗΠΑ. Ο Bono είχε επίσης, πει ότι το όνομα θέλει να τους φέρνει πιο κοντά στο κοινό, με την παρακίνηση «Kαι εσύ επίσης».

ABBA: Πρόκειται για ένα ακρωνύμιο, από τα μικρά ονόματα των τεσσάρων μελών του συγκροτήματος: Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson και Anni-Frid Lyngstad.

The Backstreet Boys: H γνωστή boy band των 90s πήρε το όνομα της από μια αγορά που υπήρχε στον τόπο καταγωγής του συγκροτήματος, στο Orlando.

Depeche Mode: Στα γαλλικά «Depeche Mode» σημαίνει «Γρήγορη ή Βραχύβια Μόδα» και ήταν ο τίτλος ενός γαλλικού περιοδικού στα 80s.

Coldplay: Η αρχική ονομασία της μπάντας του Chris Martin, ήταν Starfish, ενώ Coldplay λεγόταν η μπάντα φίλων τους, που με τη σειρά τους είχαν δανειστεί τον τίτλο από μια ποιητική συλλογή. Όταν οι φίλοι τους αποφάσισαν να μη συνεχίσουν την πορεία τους στη μουσική βιομηχανία, χάρισαν το όνομά στους διάσημους πλέον, μουσικούς.

The Doors: Έμπνευση για το συγκρότημα του Jim Morrison αποτέλεσε το βιβλίο του Aldus Huxley «The Doors of Perception».

Greenday: Είναι ουσιαστικά μια αργκό έκφραση για κάποιον που περνάει μια μέρα χωρίς να καπνίσει μαριχουάνα. Ο Billie Joe Armstrong μετά την πρώτη του εμπειρία με τα ναρκωτικά, έγραψε ένα τραγούδι με αυτό το όνομα, που αργότερα επηρέασε το αμερικανικό γκρουπ.

Kasabian: Το όνομα της Linda Kasabian, πρώην πιστή ακόλουθο και μάρτυρα-κλειδί στη δίκη του serial killer Charles Manson, φαίνεται ότι κίνησε το ενδιαφέρον των Βρετανών κι έτσι, αποφάσισαν να πάρουν το όνομά της.

Iron Maiden: Οι Βρετανοί μεταλλάδες, δανείστηκαν το όνομα τους από τη Σιδηρά Παρθένο, το ανατριχιαστικό μέσο βασανιστηρίων (σαρκοφάγος της Παρθένου Μαρίας «ντυμένο» εσωτερικά με καρφιά, στο οποίο το θύμα έμπαινε μέσα).

R.E.M.: Το συγκρότημα από την Αθήνα της Τζώρτζια, επέλεξε για όνομα την κίνηση που κάνουν τα μάτια όταν ο οργανισμός φτάνει στον βαθύ ύπνο (Rapid Eye Movement), αν και ο τραγουδιστής των R.E.M. Michael Stipe, αρνείται αυτή την ερμηνεία.

Duran Duran: Το pop γκρουπ πήρε το όνομα του από έναν από τους κακούς της ταινίας «Barbarella», που λεγόταν Dr. Durand Durand.

Chumbawamba: Ένα μέλος της μπάντας είδε στο όνειρο του ότι ενώ βρισκόταν σε ένα μπαρ, προσπαθούσε να αποφασίσει σε ποια τουαλέτα να πάει, αφού αντί για «αντρικές» ή «γυναικείες» οι επιγραφές έγραφαν «Chumba» και «Wamba».
clickatlife.gr
Διαβάστε περισσότερα »

Χαμόγελα για Τζάστιν Μπίμπερ και Τέιλορ Σουίφτ!

 

Ήταν ανάμεσα στους πρώτους νικητές στα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία

Ο Καναδός ποπ σταρ Τζάστιν Μπίμπερ και η τραγουδίστρια της κάουντρι μουσικής Τέιλορ Σουίφτ ήταν μεταξύ των πρώτων νικητών στα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία, που πραγματοποιήθηκαν χθες.

Ο 18χρονος πλέον Μπίμπερ παρέλαβε το βραβείο για αγαπημένο ποπ/ροκ καλλιτέχνη, βγάζοντας από τον ανταγωνισμό ονόματα όπως τον Φλο Ρίντα, τον Πίτμπουλ και τον Άσερ. Ο Μπίμπερ κατέφθασε στο κόκκινο χαλί συνοδευόμενος από τη μητέρα του, Πάτι Μαλέτ και όχι από την πρώην φίλη του Σελένα Γκόμεζ.

«Αυτό είναι για όλους όσους υποστήριζαν ότι θα υπήρχα στο καλλιτεχνικό στερέωμα μόνο για ένα με δύο χρόνια. Ξέρω όμως ότι θα είμαι εδώ για πολύ καιρό ακόμα», δήλωσε ο Μπίμπερ αφότου παρέλαβε το βραβείο του, το οποίο και αφιέρωσε στη μητέρα του.

Στην 22χρονη Τέιλορ Σουίφτ απονεμήθηκε το βραβείο αγαπημένης καλλιτέχνιδας της κάντρι μουσικής, υπερτερώντας της Μιράντα Λάμπερτ και της Κάρι Άντεργουντ. «Είμαι πραγματικά πανευτυχής αυτή τη στιγμή και όλο αυτό οφείλεται σε εσάς, δήλωσε η νεαρή τραγουδίστρια.

Η Νίκι Μινάζ πήρε το βραβείο για αγαπημένο ραπ/χιπ χοπ άλμπουμ της χρονιάς, με το «Pink Friday: Roman Reloaded», κάτι που δεν κατάφεραν να κάνουν οι υποψήφιοι Ντρέικ και ο νεοεμφανιζόμενος ράπερ Τζέι Κολ.

Οι υποψήφιοι και οι νικητές των Αμερικανικών Μουσικών Βραβείων επιλέγονται από τους θαυμαστές τους μέσω διαδικτύου, ενώ τα βραβεία απονέμονται κατά τη διάρκεια εκπομπής που μεταδίδεται ζωντανά μέσω τηλεοπτικού δικτύου.
newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »

Τραγουδίστρια άφησε τις πίστες και φυτεύει αμπέλια

 

Σκαλίζει τη γη σε δικό της κτήμα στην Κύπρο

Το περασμένο καλοκαίρι σε συνέντευξη της σε κυπριακό περιοδικό είχε αποκαλύψει πως «αηδίασε με τη νύχτα» και γι' αυτό αποχώρησε από τις πίστες.

Αποφάσισε να ζήσει μόνιμα σε δικό της κτήμα στην Κύπρο. 

Μακριά από τα φώτα της λάμψης και το επιφανειακό life style. 

Δείτε την τραγουδίστρια Στέλλα Γεωργιάδου να σκαλίζει τη γη, σε κτήμα κοντά στην Λάρνακα και να φυτεύει αμπέλια... 







Η Στέλλα Γεωργιάδου, με παραδοσιακή φορεσιά, φτιάχνει σουτζούκο. Ο σουτζούκος είναι από τα πιο γνωστά παραδοσιακά γλυκά της Κύπρου.
newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »