Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση για την EUROVISION

 


Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έφεραν στο μυαλό μας σκοτεινές εποχές της Eurovision σχετικά με την Ελληνική συμμετοχή...  Ήταν δεκαετία του ’80 και η Ελλάδα πότε συμμετείχε και πότε όχι, δίνοντας μια εικόνα ασυνέπειας και αδιαφορίας στην Ευρώπη. Τότε όμως η Eurovision αφορούσε λίγους και εκλεκτούς. Τώρα πολλούς περισσότερους. Αυτό που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν μια μεγάλη γιορτή, τώρα φωτίζεται με πιο χλωμά φώτα. Και παρ’ ότι οι συμμετέχουσες χώρες πληθαίνουν η EBU αποφάσισε να αυξήσει το αντίτιμο της συμμετοχής. Αψυχολόγητη ή στοχευμένη ενέργεια? Σε μια Ευρώπη που παραπαίει οικονομικά δεν χωράνε δικαιολογίες.

Το δημοφιλέστερο πρόγραμμα της τηλεόρασης, με τηλεθεάσεις ρεκόρ παγκοσμίως, ίσως φέτος χάσει το δημοφιλέστερο παίκτη του, την Ελλάδα. Η χώρα μας, μ’ ένα ασύλληπτο σερί επιτυχιών (8 φορές στην δεκάδα) συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον και φυσικά το φθόνο των υπόλοιπων συμμετεχόντων. Η ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια ξεπερνώντας όλα τα δεδομένα, κατάφερε να εκτοξεύσει το πρόγραμμα της Eurovısıon σε δυσθεώρητα ποσοστά τηλεθεάσεων. Γι’ αυτό και ίσως ποτέ κάποιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί πώς θα έφτανε η στιγμή να δηλώσουμε «απών» από το μεγάλο Ευρωπαϊκό γεγονός. Γιατί πέρα από τον ορισμό «μουσικό πανηγυράκι», ο διαγωνισμός τραγουδιού είναι ένα γεγονός, μια συνάθροιση λαών, μια βροντερή δήλωση ότι «είμαστε κι εμείς εδώ». Αυτή την ευκαιρία κινδυνεύουμε να χάσουμε φέτος. Σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, οφείλει η ιδιωτική πρωτοβουλία να σταθεί αρωγός του κρατικού φορέα και να γίνει όποια δυνατή προσπάθεια να είμαστε εκεί. Και να είμαστε εκεί, όπως πρέπει να είμαστε. Μ’ ένα πακέτο συμμετοχής χαμηλών τόνων αλλά όχι χαμηλής αισθητικής. Μ’ ένα καλλιτεχνικό μανιφέστο που αντικατοπτρίζει την Ελληνική πραγματικότητα και ανάβει φάρο στην ελπίδα. Ο OGAE Greece θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να δουλέψει μαζί με την ΕΡΤ προς αυτή την κατεύθυνση.

Το διοικητικό συμβούλιο

OGAE GREECE
Διαβάστε περισσότερα »

Γνωστός τραγουδιστής σαβουρώθηκε στην πίστα! Ποιός είναι;

Επάνω που έριχνε τις οκτάβες του, πάρτον κάτω. Οι θαμώνες τρόμαξαν. Καταραμένα γαρύφαλλα, σκέφτηκαν αρκετοί.
Ξέρετε πόσο γλιστράνε τα άτιμα αν τα πατήσεις την στιγμή που ρίχνεις το τσιφτετέλι; Εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα. Ο τραγουδιστής ερμήνευε μια από τις τελευταίες επιτυχίες του όταν ήρθε το αναπάντεχο, όπως πίστεψαν οι πελάτες του νυκτερινού κέντρου. Ποιος είναι λοιπόν ο καλλιτέχνης;
Πρόκειται για τον Νίνο Ξυπολιτά, ο οποίος έριχνε ένα τραγούδι όχι στην καθισιά αλλά στο ανάσκελο. Τι να πεις!
www.radar.gr
 
Διαβάστε περισσότερα »

Τρελός στον στρατό, πρωταγωνιστής στις πίστες

 

Πώς πήρε Ι5 ο Νίκος Οικονομόπουλος

Πήρε απαλλαγή (Ι-5) από τον Στρατό για «νευρωσικές εκδηλώσεις» και αμέσως μετά άρχισε εμφανίσεις στα μπουζούκια. Εμφάνισε χαρτί ιδιώτη γιατρού και όταν στο Κέντρο Εκπαιδεύσεων του ζήτησαν να κουρευτεί έγινε έξαλλος.

Ο λόγος για τον Νίκο Οικονομόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» έπειτα από σειρά αναβολών τα τελευταία τέσσερα χρόνια εξαιτίας «χρόνιων νευρωσικών εκδηλώσεων», όπως αναφέρουν ψυχιατρικές γνωματεύσεις, χαρακτηρίστηκε ακατάλληλος για να υπηρετήσει, ενώ δύο ημέρες μετά ξεκίνησε εμφανίσεις σε κέντρο διασκέδασης με την Έλλη Κοκκίνου.

Μάλιστα ο Νίκος Οικονομόπουλος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, παρουσιάστηκε στο Πολεμικό ναυτικό τον Μάιο του 2012, με την σωματική ικανότητα Ι-4, όπου εκεί αρνείται να εκτελέσει εντολές, ενώ στην σύσταση που του γίνεται ότι πρέπει να κόψει τα μαλλιά του, ο τραγουδιστής, σύμφωνα με μαρτυρίες, σαστίζει και εμφανίζει αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. 

Έτσι, με διαδικασίες εξπρές, του δίνεται το Ι-5 μαζί με το απολυτήριο του Στρατού. Ωστόσο στον φάκελο του, σημειώνεται ότι η κατάσταση της υγείας του δύναται να βελτιωθεί έπειτα από την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή...
newsbeast

Διαβάστε περισσότερα »

Μαρία Κάλλας, η Ελληνίδα «ντίβα»

 

Η Μαρία Κάλλας ήταν μια προσωπικότητα που έζησε μια ζωή στα πρότυπα των χαρακτήρων που ερμήνευε, γεμάτη δόξα και φλογερά πάθη αλλά και τραύματα... που την οδήγησαν στην κατάθλιψη. Η λυρική τραγουδίστρια που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο και χαρακτηρίστηκε «ντίβα» της όπερας, εξακολουθεί να τιμάται σήμερα, 35 χρόνια μετά το θάνατο της. 

Ο «Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας» διοργανώνει επίσκεψη μνήμης στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, στην αίθουσα «Άγγελος Σικελιανός» στο Γκάζι. Αύριο, Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και από τις 12:00 ως τις 15:00, οι θεατές θα περιηγηθούν στο μουσείο και θα παρακολουθήσουν σπάνιο υλικό της Κάλλας το οποίο αγοράστηκε από το Δήμο Αθηναίων με τη βοήθεια του Υπουργείου Πολιτισμού κατά τη διάρκεια δημοπρασίας στο Παρίσι το Δεκέμβριο του 2000. Επίσης, θα υπάρχουν και εκθέματα που έχουν προσφέρει ιδιώτες, συλλέκτες, ιδρύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιστολές, φωτογραφίες, αντικείμενα, οπτικοακουστικά ντοκουμέντα θα υπάρχουν στο χώρο, ανάμεσα σε έργα τέχνης Ελλήνων καλλιτεχνών προς τιμή της. Το νεοσύστατο Σωματείο –ιδρύθηκε μόλις το 2012- επιθυμεί να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη της σοπράνο, να προβάλλει το έργο και τη ζωή της, να εμπλουτίσει το Μουσείο και να συγκεντρώσει στοιχεία που αφορούν το σύνολο της καλλιτεχνικής της πορείας. Συγχρόνως, στοχεύει στο να ενισχύσει την σημαντική προσπάθεια φορέων που ασχολούνται με την όπερα και να έρθει σε επαφή με φορείς κυρίως του εξωτερικού με απώτερο σκοπό τη συνεργασία μαζί τους. Η αυριανή επίσκεψη γίνεται με αφορμή τα 89 χρόνια που συμπληρώνονται από τη γέννηση της Κάλλας και η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Η διάσημη υψίφωνος έδωσε αναρίθμητες παραστάσεις και άφησε εποχή στη Σκάλα του Μιλάνου καθώς και σε άλλα σπουδαία θέατρα του κόσμου. Τραγούδησε όλους τους σημαντικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους και ήθελε πάντα να τους προσδίδει υποκριτικό βάθος. Η αλήθεια είναι ότι παρά την ευρεία αποδοχή της, υπήρξαν και άνθρωποι του πολιτισμού και των τεχνών που αμφισβήτησαν το ταλέντο και τις γνώσεις της. Ισχύει βέβαια ότι αποτελεί θρυλικό πρόσωπο της όπερας του 20ου αιώνα και από τα πιο δημοφιλή ονόματα που συνδέονται με την τέχνη αυτή. Τα «πληγωμένα» παιδικά της χρόνια, η αβεβαιότητα για τις ρίζες της, οι ανασφάλειες της, την οδήγησαν σε μια διαρκή ανάγκη να επιβάλλει την αξία της γι’αυτό και προσπαθούσε συνεχώς να βελτιώσει τα φωνητικά της προσόντα. Είχε πάντα τρακ πριν βγει στη σκηνή αλλά όταν τελικά εμφανιζόταν, κάθε εμφάνιση της ήταν συναρπαστική. 

Η αγάπη της για τον Αριστοτέλη Ωνάση έμελλε να της επηρεάσει τη ζωή καθοριστικά από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισε. Ήταν ένας θυελλώδης έρωτας που τη συνεπήρε και για χάρη του οποίου παραμέρισε ακόμα και την καριέρα της για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήταν ο ίδιος έρωτας που τη βύθισε στη μελαγχολία όταν έφτασε στο τέλος του. Όταν δε, άρχισε να έχει προβλήματα στη φωνή της, ήξερε ότι η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει και φυσικά δε μπορούσε να ζήσει με αυτό. Ο σπουδαίος Αλέξης Μινωτής είχε πει στην «Καθημερινή» για την Κάλλας: «Μεγάλη δύναμη, μεγάλη ψυχή, απεριόριστο τάλαντο. Όταν πια έπαψε να κυριαρχεί στη φωνή της, έχασε όλο το θάρρος της ζωής, μαράθηκε». 

Πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου 1977 στο Παρίσι γράφοντας ιστορία στο λυρικό τραγούδι.
tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα »

Κατακόκκινο μίνι φόρεμα και γόβες στιλέτο

 

 

Αποφάσισε να φέρει την Πρωτοχρονιά πριν από την ώρα της.

H Έφη Σαρρή φόρεσε τη στολή του Άγιου Βασίλη, όχι την κλασική με τις μπότες και το παλτό αλλά την... εναλλακτική που φοράνε τα κουνελάκια στα πριβέ ρεβεγιόν, φωτογραφήθηκε και ανάρτησε τις εικόνες στο facebook.

Κατακόκκινο μίνι φόρεμα, αποκαλυπτικό μπούστο και αντί για μπότες προτίμησε μαύρες γόβες στιλέτο.

Το κόνσεπτ δεν είχε ταράνδους όπως προβλέπει η παράδοση. Έντυσε δύο άνδρες στα χρώματα του Άη Βασίλη, είναι τα ξωτικά(!), με καυτά σόρτς και τατουάζ.

Και κάπως έτσι η τραγουδίστρια, μέσω facebook, ευχήθηκε να έχουμε μια σένσουαλ χρονιά..








Πηγή: radar

Διαβάστε περισσότερα »

Η Νατάσα Θεοδωρίδου έφερε τα Χριστούγεννα στη Λάρισα

 

Τραγούδησε στο χωριό του Άγιου Βασίλη

Στο χωριό του Άγιου Βασίλη στην Λάρισα έδωσε συναυλία η τραγουδίστρια Νατάσα Θεοδωρίδου. Οι θαυμαστές της την υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό.

Η τραγουδίστρια εμφανίστηκε στη σκηνή με δερμάτινο μπουφάν γεμάτο καρφίδες, μαύρο ζιβάγκο και παντελόνι. Προφανώς είχε κρύο εκεί στα ψηλά. Ερμήνευσε παλιές αλλά και νέες της επιτυχίες, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους.

Σας εξασφαλίσαμε και σχετικό βίντεο από την εμφάνισή της:



newsbeast
Διαβάστε περισσότερα »