Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

O Έλτον Τζον αφιέρωσε τη συναυλία του στον Άι Ουέιουεϊ

 

Ο βρετανός τραγουδιστής συναντήθηκε με τον αντιφρονούντα καλλιτέχνη

Ο βρετανός διάσημος τραγουδιστής Έλτον Τζον αφιέρωσε τη συναυλία του στο Πεκίνο στον κινέζο καλλιτέχνη και αντιφρονούντα Άι Ουέιουεϊ.

«Όλη αυτή η συναυλία είναι αφιερωμένη στον Άι Ουέιουεϊ\, είπε ο Έλτον Τζον πριν τραγουδήσει το δεύτερο τραγούδι του ενώπιον περίπου 10.000 ανθρώπων σε μια αρένα στην περιοχή Γουκεσόνγκ του Πεκίνου αργά την Κυριακή.

«Μου αρέσει πολύ, αν και περάσαμε λιγότερο από 10 λεπτά μαζί. Είναι ειλικρινής και γενναιόδωρος», γράφει σήμερα ο Άι στο λογαριασμό του στο Twitter, όπου δημοσίευσε φωτογραφίες του Τζον που ποζάρει με αυτόν και τον γιο του.

Σημειώνεται ότι η διεθνής δημοτικότητα του Αϊ έχει αυξηθεί μετά τη σύλληψη και την κράτησή του πέρυσι καθώς ήταν έτοιμος να επιβιβαστεί σε μια πτήση προς το Χονγκ Κονγκ από το διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου.

Ο 55χρονος καλλιτέχνης, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή τον Ιούνιο του περασμένου έτους, 81 ημέρες μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία.

Η αποφυλάκισή του με εγγύηση έληξε τον Ιούνιο, όμως οι αρχές τον προειδοποίησαν ότι δεν του επιτρέπεται να φύγει από τη χώρα και η υπόθεσή του θα διερευνηθεί περαιτέρω για πορνογραφία, διγαμία και παράνομη ανταλλαγή νομισμάτων.

Διεθνείς οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δυτικοί πολιτικοί, καλλιτέχνες και ακτιβιστές έχουν ζητήσει την απελευθέρωσή του Άι και συνεχίζουν να καλούν το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας να άρει όλους τους περιορισμούς που του έχουν επιβληθεί.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: