Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ενα μεγάλο αστέρι της reggae στην Ελλάδα

 

Για δύο συναυλίες τον Οκτώβριο η Nneka Egbuna

Την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφτεί τον Οκτώβριο η Nneka Egbuna, το νέο μεγάλο αστέρι της reggae, soul, ethnic μουσικής, η οποία θα εμφανιστεί στο Block 33 στη Θεσσαλονίκη και στη Γεωπονική Live στην Αθήνα, μαζί με τους Burger Project και τη Ματούλα Ζαμάνη.

Η πολυβραβευμένη τραγουδοποιός, τραγουδίστρια επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας λίγους μόλις μήνες μετά την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ «Soul Is Heavy». 

Η μουσική της Nneka είναι ένα μείγμα hip-hop, reggae, soul και αφρικανικών ρυθμών, έχοντας αναφέρει η ίδια καλλιτέχνες όπως οι Fela Kuti, Bob Marley, Mos Def, TalibKweli και Lauryn Hillως τις κύριες μουσικές επιρροές της. 

Οι στίχοι της αντανακλούν την προσωπική της πορεία και ζωή στην πατρίδα της τη Νιγηρία, όπου μεγάλωσε, αλλά και τις εμπειρίες της από το δυτικό τρόπο ζωής στην Ευρώπη, όπου βρέθηκε σχεδόν έφηβη μετανάστρια να αγωνίζεται να επιβιώσει μόνη της. 

Έχει ήδη κυκλοφορήσει τρία πολύ πετυχημένα άλμπουμ, τα «Victim of Truth», «No Longer at Ease» και «Soul is Heavy», από τα οποία ξεχώρισαν κομμάτια όπως τα «The Uncomfortable Truth», «Africans», «Heartbeat», «Kangpe»,«ShiningStar», «Soul Is Heavy», «God Knows Why»,«Μy home» και πολλά πολλά άλλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: