Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Δέσποινα Βανδή: Τα μυστικά της διατροφής της

Η Δέσποινα Βανδή πιστεύει ότι η ποιότητα ζωής και η υγεία συνδυάζεται με το σπιτικό φαγητό. Γι’ αυτό και μαγειρεύει η ίδια για την οικογένειά της.
Δεν χρησιμοποιεί το τηγάνι γιατί τα φαγητά γίνονται πιο λιπαρά αλλά κυρίως την κατσαρόλα και το φούρνο.
Φτιάχνει όλα τα φαγητά ώστε η οικογένειά της να έχει ποικιλία γεύσεων, όμως για να συνδυάσει την καλή γεύση με τα ευνοϊκά αποτελέσματα για το σώμα, προσέχει τα υλικά ώστε να γίνονται ελαφριά.
Έχει αντικαταστήσει το βούτυρο με ελαιόλαδο και βάζει μόνο μια κουταλιά όταν το φαγητό έχει ήδη γίνει για να μην «τσιγαρίζεται» το λάδι.
Όσον αφορά στην προσωπική της διατροφή εφαρμόζει και κάποιους άλλους κανόνες. Αν θελήσει να φάει γλυκό, θα προτιμήσει ένα κομματάκι σοκολάτα ή παγωτό light, το οποίο έχει πάντα στο ψυγείο ή δύο διαιτητικά μπισκότα.
Τρώει μόνο μαύρο ψωμί, δύο γεύματα ( το βραδινό σε μικρή ποσότητα), που είναι κυρίως κρέας ή κοτόπουλο ή ψάρι ψητό, με πολύ σαλάτα ωμή ή βραστή ή ένα πιάτο μαγειρεμένο φαγητό αλλά πάντα διαίτης.
Αν θελήσει να κάνει κάποιο επιπλέον γεύμα θα επιλέξει ένα κράκερ με λίγο τυρί κότατζ ή ένα μήλο ή ένα γιαούρτι.
πηγή: Λοιπόν

Δεν υπάρχουν σχόλια: