Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ο Δημήτρης Μπάσης στο «Ανατολικό Τόξο» του Φεστιβάλ Ρεματιάς

Ο Δημήτρης Μπάσης στο «Ανατολικό Τόξο» του Φεστιβάλ Ρεματιάς
Μουσικό ταξίδι απόψε στις 21:00
Ένα μουσικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο, που ξεκινά από την Πόλη και καταλήγει στην Ήπειρο με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σμύρνη, το Αιγαίο και την Κρήτη είναι το «Ανατολικό Τόξο», η παράσταση του συνθέτη και ποιητή Νίκου Παπακώστα που παρουσιάζεται απόψε στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς.

Η παράσταση περιλαμβάνει τραγούδια των πιο πάνω περιοχών και αφορούν τη χρονική περίοδο από τον 13ο μέχρι τον 19ο αιώνα.

Κύριος ερμηνευτής θα είναι ο Δημήτρης Μπάσης.

Συμμετέχουν η Νάντια Καραγιάννη και η Λυδία Σέρβου, δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής σκηνής και από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες του μουσικού έργου του Νίκου Παπακώστα, και ο Κώστας Ξυλάς.

Σημαντική είναι η συμμετοχή της ανοικτής ομάδας διαχρονικής Μεσογειακής μουσικής CANTO MEDITERRANEO, που αποτελείται από κορυφαίους Έλληνες και ξένους σολίστ παραδοσιακών οργάνων της Ανατολικής Μεσογείου, που συνεργάζονται κατά περίπτωση και ανάλογα με το μουσικό ιδίωμα που απαιτεί η περίσταση, με σκοπό την διατήρησης της παραδοσιακής μεσογειακής μουσικής, όπως αυτή εξελίσσεται μέσα από τις σύγχρονες τάσεις και τα μουσικά ρεύματα του μεσογειακού χώρου.

Εισιτήρια:
Τιμή εισιτηρίου 12ευρώ (προπώληση - ταμείο)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00
Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ
Πηγή:Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: